بهینه سازی تنظیمات پرینتر سه بعدی غذایی جهت ساخت ریزساختارهای رهایش دارو
کد مقاله : 1101-QRPCU1
نویسندگان
مهسا قیامی پور *1، محمد اکرامی2
1ندارم
2ندارد
چکیده مقاله
پرینت سه بعدی راه‌هایی را برای طراحی ساختار پیچیده معرفی کرد که با روش‌های پردازش سنتی غیرقابل تحقق است. استفاده از ریزساختارها، قابلیت‌های لازم برای تغییر خواص فیزیکی مواد غذایی نظیر: کشسانی، مقاومت، سختی را داراست. از این رو در تحقیق حاضر شرایط بهینه سازی تنظیمات پرینتر سه بعدی غذایی جهت ساخت ریزساختارهای رهایش دارو بر پایه ژلاتین توسط روش RSM مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر توانایی پرینتر سه بعدی غذایی جهت ساخت ریزساختارهای رهایش دارو با قطر 800 نانومتری را تایید نمود.
این فناوری به علت کاهش سرعت تبخیر و انتقال مواد هسته به محیط خارج، حفظ طعم و مزه هسته در صنعت غذا استفاده می‌شود و از اکسیداسیون مواد در مدت تولید و نگه داری، ایجاد بو و طعم نامطلوب جلوگیری کرده و مانع از دست رفتن ارزش تغذیه‌ای و متابولیکی آن می‌شود. در صنعت غذا، این تکنیک تقریباً موارد مصرف زیادی پیداکرده است. محافظت و نگه داری مواد مغذی و تحویلآن‌ها در ارگان‌های مورد نظر در بدن عاملی است که این روش را پرطرفدار نموده است.
کلیدواژه ها
: پرینتر سه بعدی، نانوکپسولاسیون، RSM، ژلاتین
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر