نانوتکنولوژی و ایمنی مواد غذایی: مزایای بالقوه، خطرات احتمالی
کد مقاله : 1100-QRPCU1
نویسندگان
مهسا قیامی پور *1، محمد اکرامی2
1ندارم
2ندارد
چکیده مقاله
پیشرفت مداوم و کاربردهای متعدد نانوتکنولوژی به دلیل نیاز به نانوذرات برای حوزه‌های مختلف صنایع غذایی (فرآوری، بسته‌بندی، ایمنی، شناسایی میکروب‌های موجود در مواد غذایی) افزایش یافته است. البته این کاربردها نیز باید از نظر اثرات غیرمنتظره احتمالی مورد ارزیابی قرار گیرند، اما تاثیر آن در مورد نانومواد که مستقیماً به محصولات غذایی اضافه می‌شوند متفاوت خواهد بود. نوع کاربرد نانوتکنولوژی در صنایع غذایی به نوع کاربرد نانوتکنولوژی بستگی دارد. این مقاله مروری بر نقش نانوتکنولوژی در صنایع غذایی به منظور ارائه محصولات مصرفی بی ضرر و بدون سم دارد. نانوتکنولوژی دارای چشم‌اندازی برای غنی‌سازی ارزش‌های تغذیه ای محصولات غذایی و حتی معرفی مواد غذایی و خوراکی‌های مناسب از طریق کپسوله‌سازی زیستی است. از مواد نانو می توان برای توسعه حسگرهای زیستی و نانو غربال برای تشخیص پاتوژن و آلودگی استفاده کرد. همچنین می تواند برای مواد بسته بندی مواد غذایی برای افزایش خواص ضد میکروبی و بهبود عمر مفید استفاده شود. این نوآوری علاوه بر این نگرانی را در مورد ایمنی در مواد غذایی مصرفی پوشش می دهد.
کلیدواژه ها
نانوتکنولوژی، ایمنی مواد غذایی، نانوکپسولاسیون، حسگرهای زیستی، بسته بندی هوشمند
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر