بررسی تاثیر اعمال بیوچار و کاهوکلش گندم بر ردپای آب آبی، سفید و خاکستری ذرت |
کد مقاله : 1088-QRPCU1 |
نویسندگان |
زهرا پرتوی1، هادی رمضانی اعتدالی *2، عباس کاویانی3 1Ph.d candidate student in irrigation and drainage engineering. From water science and engineering department, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran. 2هیات علمی گروه علوم و مهندسی آب 3هیات علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) |
چکیده مقاله |
یکی از عناصر کلیدی در پایش سطح دستیابی به امنیت آب و غذا در منطقه، بهرهوری آب است که اندازهگیری آن توسط ردپای آب (WF) امکانپذیر میباشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کاربرد بیوچار در ترکیب با خاک در دو سطح ton/ha 5/2 و5 (BT2.5، BT5) ، کاربرد کاهوکلش گندم به صورت ترکیب با خاک در دو سطح ton/ha 5 و 10 (ST5، ST10) و کاربرد کاهوکلش گندم به صورت لایهای در عمق cm 40 از سطح در دو ضخامت mm 5 و 10 (SM5 و SM10) بر ردپای آب محصول ذرت در قزوین میباشد. نتایج بیانگر وجود اختلاف معنیدار درسطح 99 درصد بین تیمارها با حالت شاهد بود. ردپای آب آبی، سفید و خاکستری ذرت دانهای در تیمارهای ST10، BT5 و BT5 به ترتیب 25، 36 و 65 درصد نسبت به حالت شاهد کاهش یافت. همچنین در تیمارهای ST10، ST10 و SM10 ردپای آب آبی، سفید و خاکستری ذرت علوفهای به ترتیب با کاهش 31، 23 و 64 درصدی نسبت به حالت شاهد همراه بود. در تیمارهای BT5 (ذرت دانهای) و SM10 (ذرت علوفهای) مقدار ردپای آب کل حداقل مقدار بود. درنتیجه میتوان دریافت اعمال بیوچار در ترکیب با خاک و کاهوکلش به صورت لایه نقش بسزایی در کاهش ردپای آب ذرت در منطقه دارد. اما کسب نتیجه نهایی نیازمند بررسیهای بیشتر تحت شرایط مختلف آبیاری و مدیریت زراعی در منطقه میباشد. |
کلیدواژه ها |
ردپای آب، بیوچار، کاهوکلش، ذرت |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |