ظرفیت سنجی و مکان گزینی سردخانه های مواد غذایی در استان خوزستان
کد مقاله : 1085-QRPCU1
نویسندگان
مریم رواقی *1، حامد فاطمیان2
1استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.
2استادیار پژوهشی، تحقیقات صنایع غذایی و فناوری های پس از برداشت، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده مقاله
صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در ارتقاء امنیت غذایی، جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، افزایش سطح درآمد روستائیان، بالا بردن بهره‌وری بخش کشاورزی و افزایش سهم اشتغال صنعتی در مناطق مختلف، دارای نقشی بی بدیل است. آمایش و ساماندهی صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، یک سیاست عمومی است که مطابق با ماده 60 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، بعنوان یک وظیفه حاکمیتی، لازم الاجراء است. لذا به منظور دستیابی به راهکار مناسب توزیع فعالیت‌های اقتصادی در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، معرفی ظرفیت‌های آشکار و پنهان و مشخص نمودن نقش و مسئولیت هر منطقه بر اساس توانمندی‌ها و قابلیت‌های آن، ضروری است. در این تحقیق به موضوع آمایش صنایع تبدیلی سردخانه‌ها و انبارها در استان خوزستان پرداخته شده است. مکان یابی و تعیین مناسب‌ترین منطقه برای احداث ظرفیت های مورد نیاز سردخانه بر اساس پارامترهای مختلف و به روش تکنیک رتبه بندی اولویت ها از طریق تشابه با راه حل ایده‌آل اجرا گردید. نتایج نشان داد برای احداث سردخانه منطقه 1 دارای بیشترین اولویت است. در سال‌های آتی، پیشنهاد مکان‌گزینی سردخانه‌ها و انبارها باید هم راستا با تولیدات کشاورزی، دامپروری و شیلات استان در کنار بررسی جمعیت انسانی صورت گیرد.
کلیدواژه ها
استان خوزستان، آمایش، سردخانه
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر