اثر تغذیه متعادل بر ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خارک برحی در استان خوزستان
کد مقاله : 1083-QRPCU1
نویسندگان
مریم رواقی *1، علیرضا جعفرنژادی2
1استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.
2دانشیار پژوهشی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.
چکیده مقاله
خرما مهم‌ترین محصول باغی استان خوزستان است و نظر به جغرافیای مناطق عمده خرماکاری، از اهمیت ویژه‌ای در اقتصاد، امنیت و توسعه پایدار دارد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه تأثیر مدیریت تغذیه متعادل شامل سه تیمار تغذیه کودی عرف، تغذیه بر اساس آزمون خاک (کاربردکودهای آلی و شیمیایی پرمصرف)، و تغذیه بر اساس آزمون خاک و تکمیلی بر اساس مراحل نمو گیاه بر عملکرد و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خارک (رقم برحی) پس از سه سال انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد بیشترین مقدار عددی ویژگی‌های فیزیکی هندسی در تیمار آزمون خاک و تغذیه تکمیلی وجود داشت. افزایش فاکتورهای ابعادی یکی از عوامل موثر بر افزایش عملکرد بود از این‌رو تیمار آزمون خاک و تغذیه تکمیلی عملکرد بالاتری نیز در مقایسه با تیمار تغذیه آزمون خاک و روش عرف داشت. میوه برحی در تیمار آزمون خاک و تغذیه تکمیلی اندازه درشت‌تری نشان داد. علی‌رغم افزایش عملکرد، اثر منفی معنی‌داری بر ویژگی های شیمیایی و کیفیت خارک ایجاد نشد.
کلیدواژه ها
برحی، خارک، مدیریت تغذیه، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر