مروری کوتاه بر امکان استفاده از میلورم و سوپرمیلورم در خوراک جوجه های گوشتی با هدف بهبود امنیت غذایی و توسعه پایدار در ایران
کد مقاله : 1081-QRPCU1
نویسندگان
سیدمهدی قرشی1، محمد حسین پالیزدار *2، سید عبداله حسینی3، محمود کرمی2، سید اسداله آقامیرکریمی4
1دانشجوی دکتری علوم دامی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
2گروه علوم دامی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
3استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
4استاد، گروه حشره شناسی و بیماری های گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده مقاله
ممکن است در آینده بخش قابل توجهی از خوراک جوجه های گوشتی از لارو حشرات نظیر میلورم و سوپرمیلورم تشکیل شود. زیرا لاروهای حشرات برخلاف سویا پایدار به حساب می آیند و مثل سویا منابع پروتئینی حائز اهمیتی هستند. این مطالعه به مروری بر امکان استفاده از این لاروها در تغذیه جوجه های گوشتی پرداخته است. امروزه مشخص شده است که جمعیت جهان در حال رشد است و سطح دانش جامعه در زمینه سلامت رشد یافته است. در نتیجه بازار با افزایش تقاضا برای گوشت سفید مواجه هست که با تولید بیشتر قابل تامین است ولی تولید بیشتر به خوراک بیشتری برای پرورش جوجه های گوشتی نیاز دارد. بنابراین، برخلاف سویا که منبع وارداتی و ناپایداری است باید از منابع پایدار نظیر حشرات استفاده کرد. البته سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد رویکرد مستقیم تغذیه انسان با حشرات را مخصوصا در کشورهای در حال توسعه تبلیغ می کند ولی در ایران به لحاظ تاریخی، فرهنگی و مذهبی مصرف گوشت سالم نسبت به حشرات در اولویت است. در نتیجه، به نظر می رسد که بررسی اثرات تغذیه جوجه های گوشتی با لارو حشرات نظیر میلورم و سوپرمیلورم در اولویت پژوهشی قرار گیرد.
کلیدواژه ها
میلورم، سوپرمیلورم، جوجه های گوشتی، امنیت غذایی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر