افزایش پایداری ترکیبات زیست فعال با فناوری درون پوشانی (انکپسولاسیون) در نانوحامل های لیپیدی |
کد مقاله : 1080-QRPCU1 |
نویسندگان |
مهرنوش شریفی *1، هادی الماسی2، نگین خوش نژاد1 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه |
چکیده مقاله |
توسعه فناوری درون پوشانی (انکپسولاسیون) در نانوحامل های لیپیدی که شامل به دام انداختن یک ماده باارزش همچون ترکیبات زیست فعال، در یک ماتریس از یک ماده بی تاثیر است، رویکردی بسیار امیدوار کننده برای استفاده در مواد غذایی، نگهدارنده ها، طعم دهنده ها، آنتی اکسیدان ها و همچنین در بسته بندی مواد غذایی است. گرچه هزینه های بالا و پیچیدگی استفاده از این فناوری از عوامل محدود کننده استفاده از این سیستم در صنایع غذایی محسوب می شود، با این حال استفاده از این روش برای درون پوشانی ترکیبات معطر و طعم دهنده ها رو به گسترش است. بررسی حاضر با هدف خلاصه کردن انواع مختلف نانوحامل های لیپیدی، خواص آن ها و برجسته کردن اثرات و کاربردهای آن ها انجام شده است. در این مقاله مروری مورد بررسی قرار گرفته و موادی که درون این نوع نانوحامل ها درون پوشانی شده اند گردآوری شده است. همچنین کاربردهای این نوع نانوحامل ها در مواد غذایی مرور شده است. |
کلیدواژه ها |
انکپسولاسیون، افزایش پایداری، ترکیبات زیست فعال، درون پوشانی، نانوحامل لیپیدی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |