مروری بر محصولات تراریخته و تاثیرات آن بر امنیت غذایی |
کد مقاله : 1079-QRPCU1 |
نویسندگان |
رضا رضوانی منش1، سارا بصیری مژدهی *2، حمیدرضا آقایی سربرزه1 1دانشجو کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج 2دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج |
چکیده مقاله |
با توجه به افزایش روزافزون جمعیت انسانی، کاهش مساحت زمینهای قابل کشت و سرعت سریع تغییرات آب و هوایی، نیاز به توسعه گونههای گیاهی پرمحصول که از نظر تغذیه غنی و متحمل به تنشهای مختلف محیطی و زیستی باشند، وجود دارد. فناوری تراریخته به توسعه واریت ههای زراعی با افزایش عملکرد، مقاومت در برابر تنشهای زیستی و غیرزیستی و افزایش کیفیت غذا کمک کرده است. علاوه بر این، برآوردها همچنین نشان میدهند که پذیرش فناوری تراریخته به کاهش استفاده از آفتکشها و حشرهکشها، کاهش ردپای محیطی و افزایش درآمد کشاورزان کمک کرده است. در حالی که این محصولات تنها پس از ارزیابی دقیق ایمنی مواد غذایی خوراکی، مانند آلرژی زایی، سمیت و تجزیه و تحلیل ترکیبی و غیره، تاییدیه نظارتی دریافت میکنند . با توجه به اینکه امنیت غذایی زیر بنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هر کشور بوده و به عنوان یکی از مهمترین حقوق فرد و جامعه محسوب میشود بنابراین، بزرگترین چالش این است که تولید مواد غذایی را بیش از دو برابر کنیم، بدون اینکه فشار اکولوژیکی زیادی به طبیعت و تنوع زیستی وارد آورد. در این پژوهش مروری بر محصولات تراریخته و تاثیرات آن بر امنیت غذایی صورت میگیرد |
کلیدواژه ها |
امنیت غذایی، ارزش غذایی، اصلاح شده ژنتیکی، محصولات تراریخته، |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |