مقایسه مقدار آنتی اکسیدان و ترکیبات فنولی در عصاره های تهیه شده از گیاه گزنه ( Urtica dioica )
کد مقاله : 1075-QRPCU1
نویسندگان
پانته آ عزت مقدم *
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
چکیده مقاله
هدف از این تحقیق بررسی تاثیر استخراج عصاره به روش هیدروالکی، الکی و آبی بر روی میزان آنتی اکسیدان و فنول کل برگ های گزنه ( Urtica dioica) به همراه سه حلال استخراجی آب، الکل 70% و ترکیب آب و الکل 70% بود.
در روش هیدروالکلی ، عصاره بدست آمده از برگ های گزنه دارای بیشترین مقدار آنتی اکسیدان و همچنین کمترین مقدار فنول بود . در روش آبی ، عصاره گیاه گزنه بیشترین مقدار فنول و کمترین مقدار آنتی اکسیدان را دارا بود. در این میان عصاره گزنه به روش الکی مقدار متوسطی از آنتی اکسیدان و فنول را در مقایسه با دو روش دیگر هیدروالکلی و آبی داشت .
در عصاره هیدروالکلی گزنه ( 400.2 میلی گرم بر میلی لیتر ) لازم است تا مقدار 50% از رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها جذب شوند ؛ این در صورتی است که این مقدار در عصاره الکی و آبی به ترتیب به ( 483.2 و 486.4 میلی گرم بر میلی لیتر ) می‌رسد .
مقدار فنول در عصاره آبی نیز 4.379 بر حسب گالیک اسید و در عصاره الکلی و هیدروالکی به ترتیب 4.084 و 4.072 بر حسب گالیک اسید می باشد .
کلیدواژه ها
گزنه ( Urtica dioica ) ، فنول ، آنتی اکسیدان ، عصاره هیدروالکی ، عصاره آبی ، عصاره الکی .
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر