مروری برمطالعه اسانس ها وهیدروژل ها به عنوان پوشش های خوراکی موادغذایی
کد مقاله : 1074-QRPCU1
نویسندگان
احمد اعتمادی *1، ابوالفضل نوین2، عطیه حیدری زفره3، محمد سیروس آدر3
1عضو هیئت علمی دانشگاه
2دانشجوی دانشگاه صنعتی ارومیه
3دانشگاه صنعتی ارومیه
چکیده مقاله
در نیم قرن گذشته، پلاستیک‏ها به دلیل عملکرد در تولید، به طور گسترده‏ای در بسته‏بندی مواد غذایی استفاده شده‏اندکه افزایش استفاده از پلاستیک به دلیل مقاومت آن‏ها در برابر زیست‏تخریبی منجر به ایجاد مشکلات زیست ‏محیطی جدی شده است.پوشش‌های خوراکی یا فیلم‌های خوراکی برای قرن‌ها در صنایع غذایی برای نگهداری محصولات غذایی مورداستفاده قرار گرفته‌اند . در طی سال‏های اخیر تمایل به استفاده از زیست ‏پلیمرها در تولید مواد بسته‏ بندی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این مواد جایگزین مناسبی در این حوزه به حساب می‏ آیند. یکی از کاربردهای این زیست‏ پلیمرها، تولید بسته ‏بندی‏های فعال حاوی ترکیبات ضدمیکروبی است.میوه‌ها و سبزیجات به دلیل مواد مغذی با ارزشی که در ساختار خود دارند از ارزش غذایی بسیار خوبی در سبد غذایی خانوارها در جهان امروزی دارند؛ به همین دلیل ارائه این محصولات بدون تغییرات فیزیکی و شیمیایی برای مصرف به یکی از چالش‌های صنایع کشاورزی و غذایی تبدیل شده است در این تحقیق ابتدا پوشش‏ها و فیلم‏های خوراکی و کاربرد آن‏ها در بسته ‏بندی‏های مواد غذایی بررسی شده و سپس مطالعات انجام شده در استفاده از اسانس‏ها و هیدروژل‏ها در این حوزه مرور شده است.
کلیدواژه ها
پوشش‏های خوراکی، اسانس، هیدروژل، زیست‏پلیمر، خواص ضد میکروبی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر