مروری برمطالعه اسانس ها وهیدروژل ها به عنوان پوشش های خوراکی موادغذایی |
کد مقاله : 1074-QRPCU1 |
نویسندگان |
احمد اعتمادی *1، ابوالفضل نوین2، عطیه حیدری زفره3، محمد سیروس آدر3 1عضو هیئت علمی دانشگاه 2دانشجوی دانشگاه صنعتی ارومیه 3دانشگاه صنعتی ارومیه |
چکیده مقاله |
در نیم قرن گذشته، پلاستیکها به دلیل عملکرد در تولید، به طور گستردهای در بستهبندی مواد غذایی استفاده شدهاندکه افزایش استفاده از پلاستیک به دلیل مقاومت آنها در برابر زیستتخریبی منجر به ایجاد مشکلات زیست محیطی جدی شده است.پوششهای خوراکی یا فیلمهای خوراکی برای قرنها در صنایع غذایی برای نگهداری محصولات غذایی مورداستفاده قرار گرفتهاند . در طی سالهای اخیر تمایل به استفاده از زیست پلیمرها در تولید مواد بسته بندی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این مواد جایگزین مناسبی در این حوزه به حساب می آیند. یکی از کاربردهای این زیست پلیمرها، تولید بسته بندیهای فعال حاوی ترکیبات ضدمیکروبی است.میوهها و سبزیجات به دلیل مواد مغذی با ارزشی که در ساختار خود دارند از ارزش غذایی بسیار خوبی در سبد غذایی خانوارها در جهان امروزی دارند؛ به همین دلیل ارائه این محصولات بدون تغییرات فیزیکی و شیمیایی برای مصرف به یکی از چالشهای صنایع کشاورزی و غذایی تبدیل شده است در این تحقیق ابتدا پوششها و فیلمهای خوراکی و کاربرد آنها در بسته بندیهای مواد غذایی بررسی شده و سپس مطالعات انجام شده در استفاده از اسانسها و هیدروژلها در این حوزه مرور شده است. |
کلیدواژه ها |
پوششهای خوراکی، اسانس، هیدروژل، زیستپلیمر، خواص ضد میکروبی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |