افزایش ایمنی و سلامت مصرف کنندگان با بسته‌بندی فعال مواد غذایی
کد مقاله : 1071-QRPCU1
نویسندگان
فرید عمیدی فضلی *1، ندا عمیدی فضلی2، زهرا تاج پور2
1هیات علمی
2دانشجو
چکیده مقاله
در حال حاضر، بیشتر مواد بسته‌بندی مواد غذایی به دلیل هزینه کم و عملکرد خوب بر پایه پلیمرهای پتروشیمی ساخته می‌شوند. این پلیمرها غیرقابل تجزیه زیستی هستند و در سراسر جهان نگرانی‌های زیست محیطی زیادی را در مورد آلودگی کوتاه مدت و بلند مدت ایجاد کرده‌اند به همین دلیل تولید انواع جدیدی از مواد بسته‌بندی ضدمیکروبی که عمدتاً بر اساس منابع طبیعی، تجدیدپذیر یا بیوپلیمرهایی طبیعی و ایمن می‌باشند، ضرورت یافته است. فساد میکروبی از مهمترین عوامل مؤثر بر کیفیت محصولات تازه می‌باشد. تیمارهای شیمیایی پس از برداشت می‌تواند باعث کاهش فساد شود، اما اثر این مواد با ظهور نژادهای مقاوم کاهش می‌یابد. از طرفی مصرف کننده‌ها نگران باقی مانده مواد شیمیایی در محصولات هستند. توسعه بسته‌بندی‌های فعال یک مسیر امیدوارکننده برای کنترل تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌های عامل فساد مواد غذایی است. استفاده از فیلم‌های طبیعی در بسته‌بندی مواد غذایی مورد توجه روز افزون قرار گرفته است که علت آن علاوه بر زیست تخریب‌پذیری بالای این فیلم‌ها بازدارندگی خوب آن‌ها درمقابل گازها، چربی و ترکیبات عطر و طعم می‌باشد که می‌تواند به حفظ کیفیت ماده غذایی کمک کند. به طور کلی، پوشش‌دهی فیلم‌های زیستی روش مناسب برای بهبود خواص این فیلم‌هاست. این مقاله به تعریف بسته‌بندی زیست تخریب پذیر و بررسی انواع بسته بندی فعال پرداخته است.
کلیدواژه ها
ایمنی، مواد غذایی، بسته بندی فعال، زیست تخریب پذیر
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر