اثر کلسیم و گلیسرول بر ویژگیهای آبدوستی فیلم زیست تخریبپذیر آگار |
کد مقاله : 1070-QRPCU1 |
نویسندگان |
فرید عمیدی فضلی *1، زهرا تاج پور2 1هیات علمی 2دانشجو |
چکیده مقاله |
فراوردههای صنعت غذا به پوشش و بستهبندی نیاز دارند امروزه، بیوپلیمرهایی که از مواد تجدیدپذیر تهیه میشوند، برای برخی از کاربردها جایگزین پلیمرهای پلاستیکی سنتی شدهاند. هدف از پژوهش حاضر مطالعه اثر کلسیم و پلاستی سایزر گلیسرول بر خواص آبدوستی و ساختمانی بیوکامپوریت آگار میباشد. بدین منظور با حل کردن آگار در آب و افزودن گلیسرول به مقدار 35 درصد و کلسیم در مقادیر صفر تا 15 درصد بر مبنای وزن آگار محلول فیلم سازی تهیه شد و پس از ژلاتینیزاسیون در دمای 90 درجه سلسیوس داخل ظروف به مدت 48 ساعت در دمای اتاق خشک شد. آزمونهای تعیین ضخامت، محتوای رطوبت، زاویه تماس قطره آب با سطح فیلم، و حلالیت در مورد فیلمهای تهیه شده انجام پذیرفت. نتایج حاکی از به دست آمدن فیلمی شفاف با ساختار یکنواخت بود. ضخامت فیلمهای اندازهگیری شده بین 25/46 تا 25/61 میکرومتر میباشد با افزایش کلسیم مقدار ضخامت فیلمها افزایش یافته است. سطوح کلسیم بر زاویه تماس قطره آب با سطح فیلم تاثیر معنی دار نداشت و این ویژگی در محدوده 94/60 تا 32/66 درجه متغیر بود. طبق نتایج بدست آمده، محتوای رطوبت فیلمهای تهیه شده بین 5 تا 19 درصد و از نظر آماری تفاوت معنیداری بین نمونهها مشاهده نشد. کلسیم اثر معنیداری بر حلالیت فیلمها ندارشت. میتوان اظهار داشت فیلمها از سطح نسبتا هیدروفوب برخوردار هستند و با بهبود ویژگیهای آبدوستی مناسب کاربرد برای برخی محصولات صنایع غذایی هستند. |
کلیدواژه ها |
فیلم خوراکی، آگار، گلیسرول، کلسیم، ویژگیهای آبدوستی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |