شناسایی سموم آفلاتوکسین محصولات تجاری غذای کودک در ایران: یک مطالعه مروری |
کد مقاله : 1069-QRPCU1 |
نویسندگان |
امرالله مردانی *1، زهراسادات حجازی1، مهدی کرامتی2 1دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز 2دانشگاه |
چکیده مقاله |
آفلاتوکسین ها گروه هایی از مایکوتوکسین ها هستند که به طور کلی در غذاها به ویژه غلات و مغزها یافت می شوند. غذاهای کودک مبتنی بر غلات منابع مهم مکمل انرژی هستند، اگرچه احتمال آلودگی مایکوتوکسین در این محصولات به طور مکرر گزارش شده است. این مطالعه مروری برای بررسی میزان وقوع آفلاتوکسین در محصولات غذایی کودک مبتنی بر غلات و شیرخشک طراحی شده است. پایگاه های Web of Science، Scopus، PubMed، وکاکرین به طور سیستماتیک از سال 2000 تا 2024 جستجو شدند. در مجموع 9 مطالعه وارد این مطالعه شد. نتایج نشان می دهند که میزان وجود AFB1 به عنوان پرخطر در مواد غذایی حاوی غلات برای نوزادان طبقه بندی می شود. از طرفی مقدار سموم آفلاتوکسین در شیرخشک کمتر از استانداردهای اتحادیه اروپا و ملی ایران (25 نانوگرم بر کیلوگرم) بود. از این مطالعه نتیجه گرفته می شود که غذاهای مبتنی بر غلات و شیرخشک که منابع مهم تغذیه برای کودکان هستند، نیاز به اقدامات کنترلی دقیق برای جلوگیری از آلودگی آفلاتوکسین دارند. |
کلیدواژه ها |
آفلاتوکسین، کودکان، شیرخشک، غلات. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |