محصولات تراریخته، مزایا و چالش ها در امنیت غذایی و محصول سالم
کد مقاله : 1066-QRPCU1
نویسندگان
نیلوفر پیکانی *1، لیدا شاهسونی مجرد2، ساناز توکلی1
1دانش آموخته کارشناسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، تهران، ایران
2عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس ،تهران ، ایران
چکیده مقاله
موجودات تراریخته‌ به‌ ارگانیسم‌ هایی‌ گفته‌ می‌ شود که‌ توسط‌ علم‌ بیوتکنولوژی و دستکاری های انسانی‌ ایجاد شده اند. در جهان امروزی بشر برای تأمین‌ منابع‌ غذایی‌ و مصرفی‌ خویش‌ دچار مشکلات بسیاری است‌ . در این‌ شرایط‌ بشر برای رهایی‌ از فقر و گرسنگی‌ سعی‌ در حل‌ این‌ مشکلات داشته‌ اند. علی‌ رغم‌ سودهایی‌ که‌ تولید این‌ موجودات می‌ تواند برای انسان داشته‌ باشد، این‌ تغییرات ممکن‌ است‌ خطراتی‌ نیز برای انسان ومحیط‌ زیست‌ ایجاد کند. از طرفی‌ ، نگرانی‌ های اخلاقی‌ در ارتباط با کاربرد این‌ تکنولوژی و نقض‌ حقوق انسان و حیوانات وجود دارد. ملاحضات در خصوص محصولات تراریخته‌ شامل‌ اثر بر موجودات غیر هدف، پایداری بقایای محصولات تراریخته‌ در خاک، شار ژنی‌ محصولات تراریخته‌، احتمال علف‌ هرز شدن، زراعت‌ تک‌ محصولی‌ و کاهش‌ تنوع زیستی‌ و اثرات ناخواسته‌ انتقال ژن بر متابولیسم‌ گیاه هستند. (۲)مقاله‌ حاضر ضمن‌ مروری اجمالی‌ بر ملاحضات عنوان شده به‌ فواید و مضرات محصولات تراریخته‌ اشاره دارد که‌ می‌تواند برای مسئولین‌، کارشناسان و متخصصین‌ اهل‌ فن‌ مفید باشد.
کلیدواژه ها
محصولات تراریخته‌ ، محیط زیست ، حقوق انسان و حیوانات .
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر