ارزش‌­افزایی پسماند محصولات کشاورزی با استخراج ترکیبات زیست‌فعال از آن ها و استفاده در فرمولاسیون موادغذایی
کد مقاله : 1065-QRPCU1
نویسندگان
نگین خوش نژاد *1، هادی الماسی2، مهرنوش شریفی1
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
2استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
چکیده مقاله
تولید غذای بیشتر برای جمعیت رو به رشد باعث تولید مقدار زیادی پسماند می‌‌شود و این مواد اغلب به دلیل کیفیت نامطلوب، هدر می‌­روند و در نتیجه منابع مهمی از مواد باارزش بین می‌رود. به منظور پیشگیری، از اقتصاد چرخشی که به کاهش پسماند و مدیریت موثر آن اشاره دارد، استفاده شده است که باعث ارزش‌افزایی پسماند محصولات کشاورزی می‌شود. پسماندهای محصولات کشاورزی غنی از ترکیبات زیست­‌فعال هستند و می‌توانند در کاربردهای مختلف برای ارتقای سلامت و مزایای تغذیه‌ای استفاده شوند. یک گام جدید در کاربرد پایدار آن­‌ها، استفاده از این پسماندهای ارزان قیمت برای ایجاد محصولات با ارزش­ افزوده است. مقاله حاضر با هدف خلاصه کردن انواع مختلف پسماندهای محصولات کشاورزی و خواص آن‌ها و برجسته کردن ترکیبات غذایی و مزایای بالقوه سلامتی آن‌ها نگارش شده است. طبق تحقیقات، پسماند محصولات کشاورزی را می‌توان به انواع غذاها اضافه کرد تا مشخصات زیست‌فعال، محتوای فیبر و ظرفیت آنتی‌ اکسیدانی آن‌ها را افزایش داد و در عین حال مقبولیت حسی خوبی را حفظ کرد. در این مقاله مروری، به معرفی انواع ترکیبات شیمیایی قابل استخراج از پسماند محصولات کشاورزی و کاربرد آن‌ها در صنعت غذا پرداخته شده است.
کلیدواژه ها
پسماند محصولات کشاورزی، ترکیبات زیست­‌فعال، فرمولاسیون موادغذایی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر