ارزشافزایی پسماند محصولات کشاورزی با استخراج ترکیبات زیستفعال از آن ها و استفاده در فرمولاسیون موادغذایی |
کد مقاله : 1065-QRPCU1 |
نویسندگان |
نگین خوش نژاد *1، هادی الماسی2، مهرنوش شریفی1 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه |
چکیده مقاله |
تولید غذای بیشتر برای جمعیت رو به رشد باعث تولید مقدار زیادی پسماند میشود و این مواد اغلب به دلیل کیفیت نامطلوب، هدر میروند و در نتیجه منابع مهمی از مواد باارزش بین میرود. به منظور پیشگیری، از اقتصاد چرخشی که به کاهش پسماند و مدیریت موثر آن اشاره دارد، استفاده شده است که باعث ارزشافزایی پسماند محصولات کشاورزی میشود. پسماندهای محصولات کشاورزی غنی از ترکیبات زیستفعال هستند و میتوانند در کاربردهای مختلف برای ارتقای سلامت و مزایای تغذیهای استفاده شوند. یک گام جدید در کاربرد پایدار آنها، استفاده از این پسماندهای ارزان قیمت برای ایجاد محصولات با ارزش افزوده است. مقاله حاضر با هدف خلاصه کردن انواع مختلف پسماندهای محصولات کشاورزی و خواص آنها و برجسته کردن ترکیبات غذایی و مزایای بالقوه سلامتی آنها نگارش شده است. طبق تحقیقات، پسماند محصولات کشاورزی را میتوان به انواع غذاها اضافه کرد تا مشخصات زیستفعال، محتوای فیبر و ظرفیت آنتی اکسیدانی آنها را افزایش داد و در عین حال مقبولیت حسی خوبی را حفظ کرد. در این مقاله مروری، به معرفی انواع ترکیبات شیمیایی قابل استخراج از پسماند محصولات کشاورزی و کاربرد آنها در صنعت غذا پرداخته شده است. |
کلیدواژه ها |
پسماند محصولات کشاورزی، ترکیبات زیستفعال، فرمولاسیون موادغذایی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |