پوششهای نانوکامپوزیتی در حفظ و نگهداری مواد غذایی |
کد مقاله : 1062-QRPCU1 |
نویسندگان |
ابوالفضل نوین *1، احمد اعتمادی2، عطیه حیدری زفره3، محمد سیروس آذر3 1دانشجوی دانشگاه صنعتی ارومیه 2هیت علمی دانشگاه صنعتی ارومیه 3دانشگاه صنعتی ارومیه |
چکیده مقاله |
در چند دهه اخیر تولید و کاربرد فیلمهای مصنوعی متشکل از پلاستیکها و مشتقات نفتی بهسرعت در حال پیشرفت و تولید آن روزبهروز در حال افزایش بوده است که افزون بر مزایایی که داشته باعث ایجاد چالشها و نگرانیهای زیستمحیطی شده است. پلاستیکها در برابر تخریب بسیار مقاوم هستند به صورتی که برای تجزیه آنها در طبیعت چند صدسال زمان باید صرف گردد بر همین اساس جامعه بشری امروزه به دنبال مواد تخریبپذیر هستند. میوهها و سبزیجات به دلیل مواد مغذی با ارزشی که در ساختار خود دارند از ارزش غذایی بسیار خوبی در سبد غذایی خانوارها در جهان امروزی دارند؛ به همین دلیل ارائه این محصولات بدون تغییرات فیزیکی و شیمیایی برای مصرف به یکی از چالشهای صنایع کشاورزی و غذایی تبدیل شده است برای رفع این چالش مطالعات تحقیقاتی بر روی مواد بیوپلیمر بهعنوان ماده خام برای بستهبندی و نگهداری غذاها، میوهها و سبزیجات متمرکز شده است. فیلمهای خوراکی و زیستتخریبپذیر میتواند با داشتن قابلیتهایی مانند جلوگیری از اتلاف رطوبت، محافظت در برابر باکتری، کنترل تبادلات گازی، جذب آب در ماتریس غذا، جایگزین مواد بستهبندی مصنوعی شوند. در حالت کلی پوششها و فیلمهای سنتز شده نقاط ضعفی را دارا میباشند که معمولاً توسط پرکنندههای با اندازههای مختلف تقویت میشوند تا برخی از محدودیتهای آن را کاهش دهند؛ و به دنبال آن کاربردهای آنها را گسترش دهند. استفاده از پرکنندههای در مقیاس نانو برای بهبود خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی پوششهای معمولی ارائه شده است که منجر به یک جایگزین مناسب برای انها گردیده است. |
کلیدواژه ها |
پوششهای خوراکی، نانوذره، پلیمرهای زیستتخریبپذیر، میوه، سبزیجات |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |