استفاده از عصاره گلبرگ زعفران در فرمولاسیون مربای پوست هندوانه و ارزیابی خصوصیات آنتی اکسیدانی آن
کد مقاله : 1054-QRPCU1
نویسندگان
آیدا سرابی *1، امیرحسین الهامی راد2، عبدالرضا میرچولی2
1دانشگا آزاد اسلامی_ واحد سبزوار
2دانشگاه آزاد اسلامی - واحد سبزوار
چکیده مقاله
گلبرگ به عنوان مهم ترین محصول جانبی زعفران، مقادیر قابل توجهی ترکیبات فنـولی و قدرت آنتی اکسیدانی بالا دارد. در این پژوهش اثر افزودن عصاره گلبرگ زعفران به ترتیب در چهار سطح (0، 5، 10 و 15 درصد) در سه تکرار در قالب آزمایش فاکتوریل به صورت طرح کامال تصادفی انجام گرفت و توسط نرم افزار SAS ویژگی های آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولی مربا پوست هندوانه غنی شده مورد بررسی قرار گرفت و تغییرات آن با نمونه شاهد مقاسیه گردید. عصاره گیری به روش پرکولاسیون با حلال آب مقطر انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات فنولی نمونه های حاوی عصاره به طور معنا داری بیشتر از مربای ساده بود. به طوری که بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی به میزان 80 درصد در نمونه حاوی بالاترین غلظت عصاره (15 درصد) مشاهده شد. بیشترین مقدار ترکیبات فنولی نیز در این نمونه و به میزان 36 میلی گرم اسیدگالیگ در 100 میلی لیتر عصاره مشاهده شد.
کلیدواژه ها
مربا، پوست هندوانه، گلبرگ زعفران، ترکیبات فراسودمند
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر