مروری بر کاربرد ریزجلبک اسپیرولینا در غنی سازی کیک و بیسکوئیت
کد مقاله : 1053-QRPCU1
نویسندگان
نادیا ترقی خواه *1، شهرک واتگر2
1مسئول تحقیق و توسعه شرکت آذرنان نظری
2مدیر کنترل کیفی شرکت آذرنان نظری
چکیده مقاله
در چند سال اخیر موجودات میکوسکوپی مردم و دانشمندان را از سراسر جهان به خاطر ویژگی های مختلف خود جذب کرده اند. اسپیرولینا، کاربرد گسترده ای در کشاورزی، غذا، داروسازی، پزشکی و علوم پیدا کرده است. امروزه این موجود زنده به عنوان مکمل غذایی و بازار به شکل قرص، کپسول و پودر به کار می رود و یا در انواع مختلفی از غذا مانند کیک، بیسکوئیت، نودل و نوشیدنی بهداشتی و غیره جای می گیرد. اسپیرولینا 60 تا 70 % پروتئین بیش از هر غذای دیگری در دنیا دارد و سوپر غذا نامیده می شود. همچنین شامل مواد معدنی بسیار بالا (8%)، فیبر رژیمی (7%) و چربی بسیار پایین (2.2%) است. ارزش غذایی اسپیرولینا آن را به یک مکمل غذایی ایده آل برای افراد تمام سنین و سبک زندگی تبدیل کرده است. اسپیرولینا و محصولات آن را می توان به عنوان مواد افزودنی غذایی در کشاورزی، صنعت غذا، پزشکی، علم و زیبایی به کار برد. در این مقاله، به بررسی خصوصیات اسپیرولینا و غنی سازی کیک با این ریز جلبک پرداخته شده است.
کلیدواژه ها
میکروجلبک، غنی سازی، کیک، اسپیرولینا، پروتئین
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی