اثرات مصرف نعنا فلفلی خشک بر عملکرد جوجه خروس گوشتی تا 35 روزگی
کد مقاله : 1052-QRPCU1 (R1)
نویسندگان
جواد نصر *، علی اسفندانی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران
چکیده مقاله
این مطالعه به منظور بررسی مقایسه ای تاثیر افزودن پری بیوتیک و پروبیوتیک با جیره های حاوی نعناع فلفلی خشک در سه سطح 5/0 ، 1 و 5/1 کیلوگرم در تن ) بر عملکرد جوجه خروس های گوشتی انجام شد در این آزمایش از 210 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 با 3 تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه جوجه در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت پرورش در پن بستر تا 35 روزگی انجام شد. جیره های آزمایشی شامل 1- شاهد 2-جیره حاوی پری بیوتیک3- جیره حاوی پروبیوتیک4- جیره حاوی پری بیوتیک بعلاوه پروبیوتیک5-جیره حاوی 5/0 کیلوگرم در تن نعناع خشک6- جیره حاوی 1 کیلوگرم در تن نعناع خشک و 7- جیره حاوی 5/1 کیلوگرم در تن نعناع خشک استفاده شد. نتایج نشان داد جوجه های مصرف کننده جیره های حاوی 5/1 کیلوگرم در تن نعناع فلفلی خشک، کمترین میزان مصرف خوراک و بیشترین افزایش وزن بدن در کل دوره پرورش داشتند(05/0>P). بعلاوه مناسب ترین ضریب تبدیل خوراک در 35 روزگی متعلق به جوجه های تغذیه شده با سطوح نعناع فلفلی خشک به میزان 5/1 کیگرم در تن بوده است بود (05/0>P). بر اساس نتایج حاصل می توان چنین نتیجه گیری نمود که افزودن نعناع به جیره غذایی سبب بهبود عملکرد جوجه های گوشتی گردیدو پتانسیل این را دارد که در صنعت مرغداری کشور جایگزین پری بیوتیک و پرو بیوتیک گردد.
کلیدواژه ها
نعناع فلفلی، جوجه های گوشتی، سیم بیوتیک، عملکرد
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی