نقش آفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در حکمرانی امنیت غذایی
کد مقاله : 1044-QRPCU1
نویسندگان
علیرضا پورسعید *
استاد تمام گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران.
چکیده مقاله
دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یکی از نمودهای انقلاب اسلامی ایران و بعنوان بازوی علمی کشور، با انسجام بخشی به شبکه منابع انسانی و مادی خود علاوه بر تربیت قوه عاقله و به نیازهای حال، آینده و چالش‌های کشور از طریق تولید، انتقال و انتشار نظام‌مند دانش و فناوری، پاسخ عالمانه دهد. نظام مسائل امنیت غذایی احصا شده ، گویای آن است که در بعد فراهمی غذا، ناپایداری در خودکفایی انرژی و پروتئین، وابستگی بالا به واردات نهاده‌ها ، اجرایی نشدن الگوی بهینه کشت‌، پایین بودن سهم سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و در بعد دسترسی، کاهش قدرت خرید و تورم بالای مواد غذایی، در بعد مصرف و سلامت غذا، الگوی نامناسب مصرف غذا، پایین بودن سواد تغذیه‌ای و سوء تغذیه و در بعد ثبات و پایداری، حکمرانی نامناسب، از مهمترین چالشهای فراروی امنیت غذایی کشور می باشد. دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن منابع انسانی متخصص(1200 عضو هیئت‌علمی در حوزه کشاورزی، 8000 هزار دانشجو) و منابع مادی(4387 هکتار زمین کشاورزی، 272 هزار مترمربع سوله، 539 دستگاه زراعی، 24 هکتار گلخانه، مرکز تحقیقات اصلاح و تولید بذر، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، سرای نوآوری بذر و تولیدات گلخانه‌ای، سرای نوآوری گیاهان دارویی، کنسرسیوم امنیت غذایی در9 واحد دانشگاهی، کنسرسیوم گیاهان دارویی در 15 واحد دانشگاهی) می تواند در راستای رفع نیاز کشور به واردات بذور و کاهش وابستگی، افزایش سواد تغذیه‌ای از طریق ایجاد رشته امنیت غذایی، مهارت آموزی کشاورزان با توجه به پتانسیل، زیرساخت‌ها و گستردگی آن در اقلیم‌های مختلف و کانون های تولید،در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود، نقش آفرین باشد.
کلیدواژه ها
حکمرانی- امنیت غذایی- دانشگاه آزاد اسلامی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر