مروری بر جایگاه محصولات پروبیوتیکی و روشهای افزایش زندهمانی آنها جهت بهبود تولید محصولات سالم |
کد مقاله : 1039-QRPCU1 |
نویسندگان |
ملیکا میرجردوی *1، محمدباقر حبیبی نجفی2، مرضیه حسینی نژاد3 1دانشجو کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی گرایش زیست فناوری- دانشگاه فردوسی مشهد- ایران 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی - دانشگاه فردوسی -مشهد 3استاد گروه صنایع غذایی- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد |
چکیده مقاله |
پروبیوتیکها، مانند باکتریهای اسید لاکتیک، میکروارگانیسمهای غیربیماریزایی هستند که در صورت مصرف به مقدار کافی، فواید سلامتیبخشی برای میزبان دارند. در حال حاضر تحقیقاتی در مورد رویدادهای مولکولی و کاربردهای پروبیوتیکها در حال انجام است. پروبیوتیکها به شکل مکملها یا محصولاتغذایی به عنوان برجستهترین عامل در غذاهای فراسودمند ظاهر شدهاند. معمولا کشتهای پروبیوتیک به فراورده های تخمیری لبنی اضافه میشوند. در حالی که، با افزایش تعداد مصرفکنندگان گیاهخوار مطلق، تعداد رو به رشد افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز و همچنین افرادی که به پروتئین شیر آلرژی دارند و دچار کلسترول بالا میباشند؛ تقاضا برای تولید و مصرف فراوردههای غیرلبنی پروبیوتیک افزایش یافته است. پروبیوتیکها همیشه یک جزء حیاتی در بدن بودهاند و از لحاظ تجاری برای افزایش سلامتی و پیشگیری و بهبود از بیماریها مورد توجه قرار گرفتهاند. از سوی دیگر در فرایند تولید اکثر محصولات غیرلبنی، میکروارگانیسمهای پروبیوتیک در معرض آسیبهایی اعم از شوک حرارتی قرار میگیرند؛ که تعداد آنها کاهش مییابد. در این تحقیق، به مرور مقالات مختلف در زمینه روشهای متنوع برای افزایش زندهمانی باکتریهای مفید، یا همان پروبیوتیکها، در محصولات غذایی میپردازیم. |
کلیدواژه ها |
پروبیوتیک، محصولات غلات، ریزپوشانی، زنده مانی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |