تولید سیب زمینی ارگانیک برای اولین بار در کشور
کد مقاله : 1036-QRPCU1
نویسندگان
داود حسن پناه *
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
چکیده مقاله
کشاورزی ارگانیک سیستم تولیدی است که از سلامت انسان‌ها، اکوسیستم‌ها و خاک‌ها حمایت می‌نماید و بر پروسه‌های اکولوژیکی، تنوع زیستی و سیکل‌های طبیعی تکیه دارد و کاربرد نهاده‌های با اثر رقابتی را ترجیح می‌دهد. کشاورزی ارگانیک از تجارت، نوآوری، علوم سودمند برای محیط زیست، ترویج نمایشگاه‌های مرتبط و کیفیت خوب زندگی اشخاص درگیر با آن ترکیب شده است. در کشاورزی غیرارگانیک بیش از 300 ترکیب شیمیایی خطرناک و مصنوعی نظیر آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها به منظور کنترل آفات و حشرات و کودهای شیمیایی به منظور افزایش حاصل‌خیزسازی خاک استفاده می‌گردد. بقایای این مواد پس از ورود به بدن می‌‌تواند موجب مشکلات زیادی شود. از جمله بروز نقص‌های مادرزادی، تولد نوزاد با وزن کم، ضعف عضلانی، کاهش حافظه، آسیب به سیستم عصبی و مغز، کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن و سرطان‌زایی می‌شود. این آزمایش در مزرعه آقای احمد حبیب‌زاده ساکن روستای آقبلاغ آقاجان از توابع شهرستان اردبیل، از سال 1391 با هدف تولید سیب‌زمینی ارگانیک شروع شده است. در سال 1394 موفق به اخذ "سیب‌زمینی گذر از ارگانیک" و در سال 1395 "سیب‌زمینی ارگانیک" برای اولین بار در کشور گردید و تا حال ادامه دارد. میزان تولید سیب‌زمینی ارگانیک در مزرعه آقای احمد حبیب‌زاده به طور متوسط سالانه 200 تن می‌باشد. یعنی از تولید 9/3 میلیون تن کشور فقط 200 تن سیب‌زمینی ارگانیک تولید می‌شود که خیلی ناچیز می‌باشد.
کلیدواژه ها
سیب‌زمینی، ارگانیک، باقی مانده سموم و کود، عناصر سنگین، عملکرد
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر