محلول غذایی تهیه شده از کودهای ارگانیک برای تولید مینی تیوبر سیب زمینی در سیستم هیدروپونیک
کد مقاله : 1035-QRPCU1
نویسندگان
داود حسن پناه *
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
چکیده مقاله
مهمترین عوامل به‌زراعی در افزایش عملکرد در واحد سطح و بهبود کیفیت سیب‌زمینی، بکارگیری صحیح نهاده‌های کشاورزی از جمله تغذیه و محلول غذایی است. این آزمایش براساس طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار در گلخانه ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی کشور مستقر در شهرستان اردبیل در سال 1401 اجرا گردید. فاکتور اول گیاهچه‌های سالم چهار رقم سیب‌زمینی به نام‌های آتوسا، آنوشا، رزا و آگریا و فاکتور دوم شامل محلول غذایی تهیه شده از کودهای ارگانیک و شاهد بودند. گیاهچه‌های سالم چهار رقم سیب‌زمینی پس از ریشه‌زایی در آزمایشگاه کشت بافت، به گلخانه منتقل و سپس در بستر محتوی پرلیت و پیت‌ماس یا بستر بومی یا کوکوپیت کشت شدند. در هر مترمربع تعداد 100 گیاهچه به فاصله 10×10 سانتی‌متر کشت گردید. آب و محلول غذایی مورد نیاز گیاهچه‌ها براساس نیاز گیاه و به روش آبیاری تیپ صورت گرفت. آب و محلول غذایی مورد نیاز گیاهچه‌ها براساس نیاز گیاه و به روش آبیاری تیپ صورت گرفت. pH محلول غذایی در 8/5 و EC در محدوده یک میلی‌زیمنس بر سانتی‌متر تنظیم شد. بنتایج نشان داد استفاده از محلول غذایی تهیه شده از کودهای ارگانیک، در سیب‌زمینی رقم‌های آتوسا، آنوشا، رزا و آگریا به طور متوسط 860 مینی‌تیوبر در مترمربع تولید ‌شد. اختلاف تعداد مینی‌تیوبر در مترمربع در دو شرایط استفاده از محلول غذایی و بدون استفاده از این محلول 367 مینی‌تیوبر در مترمربع بود.
کلیدواژه ها
ارقام، سیب زمینی، صفات زراعی، عناصر معدنی، کارایی مصرف آب.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر