بهینه سازی تولید پروتئین هیدرولیز شده با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی از سبوس برنج
کد مقاله : 1032-QRPCU1
نویسندگان
فاطمه رضانژاد امیردهی *
دانشگاه منابع طبیعی گرگان
چکیده مقاله
اهداف: پپتیدهای آنتی اکسیدانی مشتق شده از مواد غذایی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی مورد مطالعه قرار میگیند. درﺻﺪ قابل توجهی از ﻣﺮگ ﻧﺎﺷﻰ از ﺳﺮﻃﺎن، ﺑﻪ رژﻳﻢﻏﺬاﻳﻰ ﻣﺮﺑﻮط ﻣﻰﺷﻮد ﻛﻪ ﻛﺎﻫﺶ ﺧﻄﺮ اﺑﺘﻼ ﺑﻪ آن از ﻃﺮﻳﻖ رژﻳﻢ ﻏﺬاﻳﻰ اﻣﻜﺎنﭘﺬﻳﺮ اﺳﺖ. از پپتیدهای مشتق شده از منابع طبیعی با هدف رشد و توسعه سلول های سرطانی در مطالعات بالینی مورد استفاده قرارمیگیرد. این پژوهش جهت بهینه سازی هیدرولیز آنزیمی پروتئین سبوس برنج طارم، توسط آنزیم آلکالاز، با هدف دست یابی به حداکثر خاصیت آنتی اکسیدانی و بررسی از نظر ویژگی ضد سرطانی می باشد.
روش ها: به منظور بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی از فعالیت مهاری رادیکال آزاد DPPH استفاده شد. جهت بهینه سازی از روش سطح پاسخ استفاده شد. جهت بررسی اثر سمیت و مهاری بر رده‌های سلولی سرطانی HT29 ، CT26، این سلول‌ها با غلظت‌های مختلف پروتئین هیدرولیز به مدت 24، 48 و 72 ساعت مجاور گردید و سپس ارزیابی MTT به منظور بررسی میزان سلول‌های زنده صورت پذیرفت.
یافته ها: تیمار بهینه در شرایط معین، شامل دمای 51.5 درجه سلسیوس، زمان 131.5 دقیقه و غلظت آنزیم به سوبسترا 3 % به دست آمد که دارای حداکثر مهارکنندگی رادیکال آزادDPPH 37.172 % تعیین شده است. همچنین اثرات سمیت علیه رده‌های سلولی سرطانی توسط پروتئین هیدرولیزشده سبوس برنج، در هر سه زمان نشان داده شد.
نتیجه گیری: آزمایش انجام شده منجر به تولید پپتیدهایی با ویژگی آنتی اکسیدانی بالا و ضد سرطانی شده است که می تواند در تولید صنایع دارویی و غذاهای فراسودمند استفاده شود.
کلیدواژه ها
پروتئین هیدرولیز شده، بهینه سازی، ویژگی آنتی اکسیدانی، ویژگی ضد سرطانی، پروتئین سبوس برنج
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر