امنیت غذایی و چالش های موجود در دامداری های سنتی |
کد مقاله : 1031-QRPCU1 |
نویسندگان |
آزاده میرشمس الهی * بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران |
چکیده مقاله |
دامداری به عنوان یکی از زیربخشهای کشاورزی نقش اساسی در امنیت غذایی جامعه دارد. ولی متأسفانه تولیدکنندگان این بخش علیرغم نقش آفرینی پررنگ در اقتصاد کشور به طور عام و اقتصاد کشاورزی به طور خاص مورد توجه محققان قرار نگرفته اند. در مقایسه با تولیدات سایر زیربخشهای کشاورزی، تولیدات دامی کشور با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور و منابع داخلی فراوان و قابل استفاده، ارزش بالایی دارد. به عبارتی تقاضا برای تولیدات دامی در حال افزایش است و این روند در آیندهای نه چندان دور به دلیل تأمین امنیت غذایی انسانها شدت بیشتری خواهد گرفت. در این مقاله، چالشهای فراروی مدیریت واحدهای دامداری سنتی مورد بررسی قرار گرفته اند. بر اساس نتایج بدست آمده، چالشهای مدیریتی فراروی واحدهای دامداری سنتی به ترتیب اهمیت در 9 دسته: 1) دسترسی کم به غذای دام، 2) تأمین اعتبارات و مشکلات قیمتی، 3) کاهش کمی و کیفی نیروی انسانی، 4) تکنولوژی پایین دامدارهای سنتی، 5) تغییر سبک زندگی تولیدکنندگان، 6) مشکلات آموزشی-ترویجی، 7) ضعف در بازاریابی، 8) پشتیبانی ناکافی و 9) خدمات ضعیف دامپزشکی دسته بندی میشوند. |
کلیدواژه ها |
امنیت غذایی، دامداری سنتی، چالش |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |