امنیت غذایی و حکمرانی آب (با تأکید بر چالشهای کشور ایران)
کد مقاله : 1022-QRPCU1
نویسندگان
اکرم حمیدیان *
هیات علمی
چکیده مقاله
با توجه به اهمیت و ضرورت امنیت غذایی در کشور ایران، مقاله پیش رو بهروش تحلیلی و بر اساس تحقیقات و گزارشهای موجود، در مورد مسائل بههمپیوسته امنیت غذایی و حاکمیت آب بحث میکند و اهمیت مدیریت پایدار منابع آب و غذا برای اطمینان از ثبات امنیت غذایی بلندمدت را برجسته میکند. در این مقاله پس از مرور مفهوم امنیت غذایی، تکامل آن در طول زمان و چالش‌های جهانی مرتبط با امنیت غذایی، مدیریت آب و تأثیر عوامل ورای مرزهای جغرافیایی نظیر شرایط سیاسی، اقتصادی و اقلیمی، مهمترین چالشهای مرتبط با امنیت غذایی پیش روی کشور ایران و سیاست‌های جامع برای رسیدگی به این چالش‌ها برشمرده میشود. در بحث امنیت غذایی باید پیوند حیاتی بین امنیت غذایی، حاکمیت آب و توسعه پایدار بهطور ویژه مد نظر سیاستگذاری در حوزه آب و امنیت غذایی قرار گیرد. در یک جمع بندی میتوان حکمرانی نامطلوب آب، افزایش جمعیت، گسترش شهرنشینی و الگوی غذای سالم غالب در شهرها، تغییرات اقلیمی و نهایتاً کمبود منابع آبی را کلیدیترین عوامل تشدید کننده کاهش بهره وری کشاورزی و ناامنی غذایی در کشور ایران دانست.
کلیدواژه ها
امنیت غذایی، حکمرانی آب، تغییرات اقلیمی و شهرنشینی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی