مروری بر مزایا و معایب نانوتکنولوژی در کشاورزی |
کد مقاله : 1018-QRPCU1 |
نویسندگان |
سبا بلقیسی * گروه پژوهشی فرآورده های غذایی، حلال و کشاورزی؛ پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده های کشاورزی؛ پژوهشگاه استاندارد؛ کرج؛ ایران |
چکیده مقاله |
فناوری نانو پتانسیلهای عظیمی را در چندین زمینه در اختیار دارد و به عنوان یک فن آوری پیش بینی میشود که می تواند در سالهای آینده به سمت توسعه پایدار محیط زیست پیش برود. موضوع اساسی فناوری نانو استفاده از ذراتی با اندازه در محدوده نانومتر برای کاربردهای مختلف در زمینه های پزشکی، صنایع آرایشی و بهداشتی و فناوری های غذایی است. از جمله مزایای مرتبط با فناوری نانو می توان به افزایش عملکرد و کیفیت تولید در کشاورزی، بهبود محصولات آرایشی، تحویل مستقیم داروها و کاربردهای حسگر اشاره کرد. پیشرفت در تولید حسگرهای نانو باعث شده است که عوامل ایجادکننده بیماری، سموم و مواد مغذی در غذاها و عناصر موجود در نمونه های محیطی، آسان تر قابل ردیابی باشند. با این حال، تمرکز بسیار زیاد بر فناوری نانو در چند دهه گذشته منجر به توسعه بی حد و حصر آن و در نتیجه استفاده بسیار زیاد از ذرات نانو شده است. ذرات نانو ممکن است خطراتی را برای محیط زیست و سیستم های بیولوژیکی ایجاد کند. از این رو، تجزیه و تحلیل چرخه زندگی طولانی مدت برای ارزیابی تأثیرات نانوذرات مورد نیاز است. در این بررسی یک مرور اجمالی مختصر در مورد کاربردهای نانومواد در کشاورزی ارائه شده و جنبه های مثبت و منفی آن در زمینه کشاورزی مورد بحث قرار گرفته است. این بررسی تأکید می کند که توسعه فناوری نانو در آینده باید براساس ارزیابی علمی از مزایا و خطرات مرتبط با آن در طولانی مدت باشد. |
کلیدواژه ها |
کشاورزی، نانوتکنولوژی، مزایا، معایب |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |