فرآورده های غذایی تراریخته: تولید، شناسایی و مخاطرات
کد مقاله : 1017-QRPCU1
نویسندگان
سبا بلقیسی *
گروه پژوهشی فرآورده های غذایی، حلال و کشاورزی؛ پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده های کشاورزی؛ پژوهشگاه استاندارد؛ کرج؛ ایران
چکیده مقاله
ارگانیسم تراریخته، ارگانیسم هایی هستند که ماده ژنتیکی آن‌ها به نحوی تغییر داده شده است که به طور طبیعی به واسطه تولیدمثل آن تغییر ایجاد نمی‌شود.. مهندسی ژنتیک و روش‌های مختلف انتقال ژن، امکان انتقال ژن‌های مورد نظر را از هر موجودی به موجود دیگر فراهم کرده است. روش‌های انتقال ژن در گیاهان شامل روش‌های انتقال غیر مستقیم و انتقال مستقیم است. حامیان محصولات تراریخته فهرستی از مزایای موجود و بالقوه بیوتکنولوژی غذایی را فهرست کرده‌اند که عبارتند از: مقاومت به آفات بیماری، مقاومت به علف کش ها، تحمل شرایط آب و هوایی شدید، تطابق با انواع مختلف خاک، تولید مواد مغذی ضروری با اهداف درمانی، کاهش یا حذف حساسیت زاهای مشخص از گیاهان یا حیوانات، غنی سازی خاک از کودها. تلاش‌هایی برای تنظیم مقررات به منظور بررسی ایمنی زیستی محصولات تراریخته در سطوح ملی و بین المللی انجام شده است. محصولات تراریخته می توانند تهدیدی برای محیط زیست و سلامت انسان باشند به نحوی که گیاهان و حیوانات تراریخته می‌توانند ارگانیسم های دیگر را آلوده کنند و تعادل زیست محیطی را برهم بزنند، کاهش احتمال تنوع زیستی، ایجاد یا گسترش حساسیت‌زاهای جدید، کاهش اثردرمانی آنتی بیوتیک‌ها و وابستگی کشاورزان به دانه های تولید شده به واسطه عملیات بیوتکنولوژی ازجمله موارد هستند. با این حال، مطالعات نشان دادند که بیوتکنولوژی به عنوان یک ابزار کشاورزی خطرات ذاتی ندارد، چنانچه شواهدی از اثرات نامطلوب نیز مشاهده نشده است.
کلیدواژه ها
تراریخته، تولید، شناسایی، مخاطرات
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر