نقش علم در تولید مواد غذایی و بهره برداری از منابع مرتبط با کشاورزی
کد مقاله : 1010-QRPCU1
نویسندگان
اشکان عسگری *1، عباس غفوری2
1هیات علمی
2دانشگاه صنعتی
چکیده مقاله
طی سال های اخیر سرعت تولید علوم کشاورزی رشد قابل توجهی داشته است ولی این رشد علمی نتوانسته مشکلات کشاورزی کشور را حل کند بلکه تا حدی مشکلات افزایش یافته است. تخریب و آلودگی منابع و مشکلات سلامتی انسان روز به روز بیشتر می‌شود که نگرانی‌هایی را در بین قشر آگاه جامعه کشاورزی بوجود آورده است. شناخت و آگاهی از دلایل تخریب رو به رشد منابع طبیعی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. لذا این مطالعه با هدف بررسی نقش علم در تولید مواد غذایی و بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی در ایران از دیدگاه دانشجویان دکتری رشته های کشاورزی انجام شد و اینکه چرا با افزایش روزافزون فارغ التحصیلان رشته‌های کشاورزی و توسعه علوم کشاورزی، مشکلات حوزه کشاورزی در حال افزایش هستند. داده‌های مورد نظر از طریق تکمیل پرسشنامه و مصاحبه با دانشجویان مقطع دکتری رشته های کشاورزی جمع‌آوری گردید. یک سری مسائل مانند پایین بودن دانش کشاورزان، ضعف ترویج کشاورزی، توسعه ناپایدار، عدم توجه به کارایی منابع، ابعاد اخلاقی، مسائل اقتصادی، ارزان بودن منابع محیطی و ... مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که از نظر دانشجویان در ایران ضعف در انتقال دانش از مراکز تحقیقاتی به مزارع بیشترین تاثیر سوء را بر حوزه تولید محصولات کشاورزی دارد که این موضوع موجب استفاده از روش‌های نادرست و غیر اصولی در کشاورزی می گردد. از مسائل دیگر مطرح شده عدم بکارگیری روش‌های مدیریت پایدار در کشاورزی عنوان گردید که اهمیت چندانی به این موضوع داده نمی‌شود.
کلیدواژه ها
کارایی منابع، نگرش دانشجویان، مسائل اقتصادی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر