بررسی هیستوپاتولوژیک پانکراس بز و گوسفند به عنوان احشای خوراکی |
کد مقاله : 1007-QRPCU1 |
نویسندگان |
احمد علیزاده *1، هادی ابراهیم نژاد2، شهرزاد عزیزی3 1دانشکده دامپزشکی شهید باهنر کرمان 2گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران 3گروه آسیب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران |
چکیده مقاله |
امروزه در ایران و بسیاری از کشور ها، پانکراس به عنوان احشای خوراکی مورد مصرف غذایی قرار می گیرد. پانکراس در ایران به اسامی خوئک و یا خوش گوشت شناخته می شود. بر همین اساس ما به بررسی هیستوپاتولوژی پانکراس گوسفند و بز می پردازیم. در این تحقیق، 150 نمونه پانکراس بز و گوسفند به تعداد برابر یعنی 75 بز و 75 گوسفند، به صورت رندوم و تصادفی با ثبت جنس و سن و نوع حیوان از کشتارگاه صنعتی کرمان جمع آوری نمودیم. پانکراس ها را با فرمالین فیکس کرده و به آزمایشگاه پاتولوژی دانشگاه شهید باهنر کرمان منتقل و لام تهیه نمودیم. در ادامه لام ها را رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین کردیم. سپس این نمونه های پانکراس را مورد بررسی زیر میکروسکوپ قرار داده و به تجزیه و تحلیل پرداختیم. نتایج حاصله نشان داد، در بین نمونه ها عوارضی ازجمله التهاب پری داکتال و آمیلوئیدوز وجود دارد. در این پژوهش می توانیم با بررسی هیستوپاتولوژیک این ماده غذایی باعث افزایش امنیت غذایی و تولید محصولات سالم شویم. |
کلیدواژه ها |
پانکراس، گوسفند، بز، هیستوپاتولوژی، احشای خوراکی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |