تولید ماست پروبیوتیک توسط سویه بومی |
کد مقاله : 1004-QRPCU1 |
نویسندگان |
امیرمحمد حیدری نیا *1، سمانه صدیقی خویدک2 1دانشگاه 2دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر |
چکیده مقاله |
سابقه و هدف: پروبیوتیکها تاثیر به سزایی در بهبود عملکرد گوارشی دارند. ماست به دلیل فرآیند تولید دارای مقادیر بالایی از پروبیوتیک است. در تولید محصولات ماست و نوشیدنی کفیر، ابتدا شیر مرغوب با قرار گرفتن تحت عملیات حرارتی پاستوریزه میشوند تا باکتریهای بیماریزا از بین برود. طی فرایند تخمیر باکتریهای مفید یا همان پروبیوتیکها تولید میشود. مواد و روش: سویه صنعتی بومی ما از یک نمونه ماست محلی جدا کردیم،و در محیط MRS Broth تلقیح کردیم،بعد از 24 ساعت روی MRS Agar کشت دادیم تا باکتری را خالص سازی کنیم؛و یک سوسپانسیون مایع تلقیح از آن می سازیم. شیر را ده دقیقه در دمای 85 درجه حرارت می دهیم تا غلظت باکتری آن کم شود،و برای قوام شیر خشک اضافه می کنیم،بعد از شیر را به دمای40-45 رسانده و مایع تلقیح را اضافه می کنیم،سپس انکوبه می کنیم.و برای تشخیص باکتری های موجود در ماست از رنگ آمیزی گرم و انجام آزمون های بیوشیمیایی و افتراقی مربوطه (تست کاتالاز-تولید گاز در محیط حاوی گلوکز-رشد در دمای 15 و 45 درجه-و رشد در محیط های حاوی نمک 2%،4%،5/6%) استفاده کردیم. یافته ها:باکتری های جدا شده از سویه ماست محلی باکتری های گرم مثبت لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس تشخیص داده شدند، که سبب تولید ماست پروبیوتیک می شوند. نتیجه گیری:تولید ماست با کیفیت پروبیوتیک از سویه بومی،ماست دارای قوام و ویسکوزیته بالا؛باکتری های لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس باعث شد،که محصول تخمیری ما بافت ویژه ای به خود بگیرد که ناشی از منعقد شدن پروتئین های موجود در شیر است. |
کلیدواژه ها |
ماست پروبیوتیک-لاکتوباسیلوس بولگاریکوس-استپرپتوکوکوس ترموفیلوس-آزمون بیوشیمیایی-قوام و ویسکوزیته-پروتئین شیر |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |