تاریخچه و مبانی تئوریک شاخص های امنیت غذایی |
کد مقاله : 1002-QRPCU1 |
نویسندگان |
دکتر میثم مهری چروده *1، دکتر افشین اسماعیلی فر2 1مدرس دانشگاه 2استادیار دانشگاه |
چکیده مقاله |
چکیده امنیت غذایی به معنای علمی، روشی حساب شده برای رفع مشکلات تغذیه و چارچوب تعریف شدهای برای برنامهریزی و مدیریت توسعه است. امنیت غذایی از نقطه نظر تاریخی به عرضه جهانی، منطقهای و کشوری غذا اشاره دارد. در دهههای انتهایی قرن بیستم این نگرش تاریخی به امنیت غذایی تغییر یافته و امنیت غذایی بیشتر به مفهوم در دسترس بودن غذا و قابل دستیابی بودن آن در سطح خانوار و فرد در نظر گرفته شده است. در طی سالهای گذشته، پیشرفتهای بسیاری در درک از امنیت غذایی و روندهایی که باعث بوجود آمدن عدم امنیت غذایی خانوار میشوند بوجود آمده است. با وجود این پیشرفتها به علت اینکه معنی و تعبیر امنیت غذایی برای کشورهای مختلف متفاوت است میتوان گفت امنیت غذایی موضوعی پیچیده و ظریف بشمار میرود تاریخچه بحث امنیت غذایی به بیش از 50 سال پیش و اعلامیه حقوق بشر در سازمان ملل متحد در سال 1965 برمیگردد. در آغاز دهه 1970، تولید مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه کاهش یافت و روز به روز بر بی ثباتی و عدم تعادل بین جمعیت و غذا در جهان افزوده شد. بدلیل جلوگیری از عواقب وخیم این بحران، کنفرانس جهانی غذا به ابتکار سازمان ملل متحد در سال 1974، تشکیل شد که درآن بر امنیت غذایی در سطح جهان و به تبع آن در سطح کشورها تاکید شد. در سال 1975 سازمان ملل متحد امنیت غذایی را چنین تعریف کرد:" امنیت غذایی عبارت است ". |
کلیدواژه ها |
کلمات کلیدی : امنیت غذایی ، امنیت پایدار ، شاخص امنیت غذایی، توسعه |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |